Известие

Collapse
No announcement yet.

Xenon за GTV???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колега тук не си прав! не може да мислиме "понеже другите са селяни и аз ще съм селянин". Ако заслепяваш някого по време на движение създаваш предпоставка за ПТП и директно застрашаваш здравето и живота на останалите шофьори. Говоря по приницип. не знам как ти светят фаровете и не мога да коментирам, но понеже тебе са те заслепявали дай сега и ти да сечеш дървета с фарове е малко тъпо изказване... не искам да се заяждам просто констатирам.
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Заслепяват нерегулирани (високо регулирани къси) фарове, и колите внос от Англия, не се заблуждавайте с цифрата "Келвин".
      Last edited by Доко; d.m.y г., 18:54.

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
        колега тук не си прав! не може да мислиме "понеже другите са селяни и аз ще съм селянин". Ако заслепяваш някого по време на движение създаваш предпоставка за ПТП и директно застрашаваш здравето и живота на останалите шофьори. Говоря по приницип. не знам как ти светят фаровете и не мога да коментирам, но понеже тебе са те заслепявали дай сега и ти да сечеш дървета с фарове е малко тъпо изказване... не искам да се заяждам просто констатирам.
        Колега в предишния си пост уточних, че съм си регулирал фаровете в най-снижено положение + това всички знаем колко са слаби нашите фарове, да не говорим, че 12000к. са доста по слаби от 4300к. идеята ми е друга.
        Казвам, че според мен не заслепявам никого, но са ме заслепявали и знам какво е и че дори да не сме с ксенон пак може да заслепим някого ако сме си вдигнали фаровете нагоре или ако са нерегулирани !
        Моите са регулирани и не мисля, че заслепявам никого а колкото до това колко келвина са ми - това си е мое мнение, казах в предишния си пост, че всеки си има правото на избор и моя се е спрял на 12 000 к. и си ми харесват и ми дреме, че на някого ми лилавеят - щом са разрешени значи са годни за употреба ...
        sigpic
        GTV 2.0 V6 Turbo Facelift
        Lulin Group Ltd.

Comment

Важните цифри са лумени(светлинен поток) и кандели(интензитет). Келвините са цветова температура-колкото е по-висока,толкова "по-студен" (по-близо до черното) е цвета.Колкото е по-висока цветовата температура,толкова по-слаб е светлинния поток.
          Ето една китайска диаграма която го показва...
          http://www.bolt.co.jp/images/hid_lum_003.jpg
          Но като цяло 12000к дават доста "слаба" светлина,друг е въпроса колко е дразнеща и уморяваща,това е субективно според мен.Подкрепям,че нерегулираните халогенни фарове могат да са доста по-дразнещи от добре регулиран ксенон.А и има голяма разлика между ксенон на рефлекторен фар и на лупа
          Last edited by V_A_N_K_A_T_A; d.m.y г., 01:06. Основание: .
          Mercedes ML 63 AMG 07'
          159 TI 2.4JTDm SW 09'
          156 2.0 20V Turbo
          VW Phaeton 3.0 TDI 09'
          sigpic

Comment

Аз не казвам, че не са ти регулирани фаровете. А просто това 12 000 е адски дразнеща светлина. Аз съм с 4300 и също като теб съм ги свалил максимално да бият в земята.

Това ливавото обаче на няколко пъти ме е карало да си затварям очите в движение! Опитвам се да гледам обаче не мога. страшно дразнещ цвят. Представи си някой като мен кара срещу теб по път без осветление със 90 - 100 км/ч, и си затвори очите като мен. И въпреки, че едвам жомя и се опитва да кара в лентата си, се окаже че няма маркикорва на пътя и влезе в твоето платно без да иска заслепен от адски синята светлина?

Отивате си и двамата директно!

Между другото ченгетата не ти ли правят проблем? За тези сините светлини мисля, че се заяждат здраво.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Виждал съм на живо светлините на Алфредо, и да ви кажа, в никакъв случай не изглеждат чак толкова сини, колкото на снимката, която съм направил. Там изглеждат така, защото фотоапарата сам си е настроил баланса на бялото в по-синкавата зона, заради тъмния и леко червен бакграунд. Загледах се и как светят, когато ме повози и (поне мен) пъобще не ми дразнеха очите.

Иначе казано - намерих минимална разлика спрямо ксенон 6000К.
              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Казах си мнението. Със сигурност това не е само мое мнение.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Добре хора, ами ще ми кажете ли къде и дали може да се направи регулаж на фаровете защото ми е сменян фара заради удър и имам чувството че нещата не са както трябва?... На тази тема нямам никаква представа за нещата за това се извинявам ако е малпумен въпросът ми... И друго да попитъм защото се забавих със закупуването на ксенон - луксима или HID Bulgaria (http://www.hid.bg/9005-hb3-xenon-kse...o-v-edno-p-223) или нещо друго - какво ще препоръчате?
                  Alfa GTV
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    Аз не казвам, че не са ти регулирани фаровете. А просто това 12 000 е адски дразнеща светлина. Аз съм с 4300 и също като теб съм ги свалил максимално да бият в земята.

Това ливавото обаче на няколко пъти ме е карало да си затварям очите в движение! Опитвам се да гледам обаче не мога. страшно дразнещ цвят. Представи си някой като мен кара срещу теб по път без осветление със 90 - 100 км/ч, и си затвори очите като мен. И въпреки, че едвам жомя и се опитва да кара в лентата си, се окаже че няма маркикорва на пътя и влезе в твоето платно без да иска заслепен от адски синята светлина?

Отивате си и двамата директно!

Между другото ченгетата не ти ли правят проблем? За тези сините светлини мисля, че се заяждат здраво.
                    Колега - мен не ме дразнят, даже ми харесват и като видя друга кола с по сини фарове ( защото има по сини ) ме хваща яд, че не съм си взел въжможно най-сините, може да има хора които се дразнят от тази светлина, но повечето не им прави впечатление.
                    Срещу мен е карал човек с такива светлини и нямам абсолютно никакви проблеми със зрението, не ме заслепява нито ме дразни ...

Ченгетата никога не са повдигали въпроса за светлините ми.

---------- Post added at 00:47 ---------- Previous post was at 00:45 ----------

Първоначално публикувано от minkata Покажи съобщение
                    Добре хора, ами ще ми кажете ли къде и дали може да се направи регулаж на фаровете защото ми е сменян фара заради удър и имам чувството че нещата не са както трябва?... На тази тема нямам никаква представа за нещата за това се извинявам ако е малпумен въпросът ми... И друго да попитъм защото се забавих със закупуването на ксенон - луксима или HID Bulgaria (http://www.hid.bg/9005-hb3-xenon-kse...o-v-edno-p-223) или нещо друго - какво ще препоръчате?
                    DEK - Бул.Сливница срещу мото пфое ...
                    sigpic
                    Lulin Group Ltd.

Comment

Сините фарове са много гадни нощем когато ти се облещят насреща,автомобилите от Англия трябва да ги забранят със закон,това са коли за краш-тестове по нашите пътища-всичките са разни "майсторски/гаражни" изпълнения(говоря за тия с обърнатия волан),а да не говорим,че на всичките фаровете ти бият в очите,защото както знаем фара от пасажерската страна свети по-силно(в случая лявата при дясната дирекция).
                      Сините фарове ме дразнят като си гледам пътя отвътре а какво остава ако някой ми се изкокори с такива насреща-и те са за забрана.Преди карах БМВ 3-ка с 6000к син ксенон,много красиво за гледане,много непрактично за каране,а както се убедих и опасно и дразнещо за околните и за мен.
                      Алфичката ми си е с обикновени светлини засега.

Comment

Аз съм с 6000к. Отлично екстериорно излъчване. Но просто след един добър реглаж нито светя в очите на някой, а виждам пътя супер. Фарове каквито и да са трябда са се регулират, за да няма заслепяване.
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Точно това се опитвам да обесня, но никой не чете - фаровете заслепяват заради това, че са нерегорирани а синята светлина може да дразни определени хора, но не заслепява.
                          Мойте са регулирани, също така съм ги забил в земята а да не говорим, че 12 000к. са слаба светлина - за заслепяване не може да става дума ...
                          Ако ги забранят - естествено, че ще ги сменя,но тъй като са разрешени, вероятно не пречат !
                          sigpic
                          Lulin Group Ltd.

Comment

Ми то някой може да го дразни и зелената ми блуза, но...регулирайте фаровете моля, че е ужасно да ти свети отзад или отпред било то и с халогенна крушка!
                            sigpic

Comment

аз преди 2 месеца сложих оригинален от рено японски к6000 оба4е не BH3 a H4 и сега ми бият според мен е от далжината на самата крушка и от там не може да фокусира правилно и съм разноглет, решилсъм да го продам и да си взема нов ама пък няма да е оригинален а някои китайски боклук дайте ми савет моля...
                              Spin City!

Comment

Този така наречен оригинален, къде се произвежда според теб!? В китай и корея се правят батка.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X